Jumat, 27 Agustus 2010

belasah aja

aku jadi macam tak sedap teling bila ada orang kata terer tapi buat projek rugi ribu2. mana boleh rugi kalau buat betul2 plan baik2. musik ni meniaga la, kau buat event mesti mau untung walau tak banyak tapi biar lah ada duit pulangan atas usaha yang kau buat tu. lagi satu kalau nak panggil artis bincang la dengan orang yang lebih tahu pasal artis. misalnya satu band lima orang, 150 nak bagi lima orang mana boleh beb. lu pikir la kos nak beli tali gitar pun tak cukup kalau banyak tu.


ada sekor mamat ni nak buat event cakap pung pang pung pang siap speking bebagai tapi handfhon pun tak ada, adoi penat la, nak call orang macamana kalau benda basic macam ni pun tak ada apatah lagi nak buat event ribu2, sapa nak percaya. andai kata tak ada duit nak beli fhon bawak la buku nota dengan pen, jangan buat mudah ini bisnes. keluar rumah jalan melengang bawak batu pelir aja, sikat kemain mahal warna pink pulak tu.


hakikatnya masih ada orang cakap pandai tapi bodoh macam lembu.

3 komentar:

  1. kesimpulannya...
    bukan semua orang yang bercakap tu tanda dia pandai dan boleh buat...
    ramai yang boleh bercakap tapi teori teori kosong..
    ramai yang boleh bercakap tapi cuma pandai mengkritik...
    belajar dari pengalaman... dulu kan tindakan baru boleh bercakap...

    BalasHapus
  2. Ahahaha. Mahu terus hidup~~~~

    BalasHapus
  3. wat bodo jerk orang cam tu......kekkekekeke

    BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog