Kamis, 19 November 2009

bukan ruang ini yang aku mahu, cuma..................

Siapa yang dapat menghalang kita dari terus melepaskan apa yang kita rasa diruang yang tak terbatas ini. Aku dengar lagu baca puisi dan sajak meninjau ninjau ke blog kawan dan juga blog bukan kawan-kawan pun, nampak semua sama, melepaskan segala bentuk rasa yang masih berperasaan meskipun ada yang terover lucah dan ganas mengutuk sesama, dan ada juga yang menceritakan soal cinta, agama, kehidupan, keresahan hati, politik sampailah kepada hakikat dan makrifat yang tidak kita nampak tapi kita rasa.Cuma rasa................
Bayang-bayang masih boleh disentuh kah?
aku tak pasti apakah bayang-bayang juga bisa disentuh nanti bila yang disentuh bukan bayang-bayang tapi dinding atau lantai.
Menurut sebuah kitab ada menyebut ''ADDINUL HAK WAHUA GHABIR''

maksunya: Ugama yang hak itu dagangMengikut hukum dan method makrifat, Ahli Laduni tidak ada makrifat kerana ia berkitab dengan tuhan. Ahli laduni itu adalah ahli Akaid yang sejati.Dalam banyak hal aku mengkaji dari semua sudut, pendengaran penglihatan pergaulan cara berjalan cara bercakap raut wajah jalan benar dan jalan salah semua bersangkutan sampai semuanya "musnah" dan hanya tinggal DIA.

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog