Selasa, 30 September 2014

Awas Bahaya Akan Sampai...Piagam Asean Dikuatkuasa

–ASEAN hari ini mengambil langkah menguatkuasakan piagam baru pertubuhan serantau itu, sebagai penanda aras menuju ke arah demokrasi.

Piagam baru ini akan menetapkan undang-undang untuk keahlian, menukarkan ASEAN kepada satu entiti perundangan serta melaksanakan satu kawasan perdagangan bebas sebelum 2015 bagi wilayah yang mengandungi penduduk lebih 500 juta ini.

Penguatkuasaan piagam itu dilakukan seiring dengan mesyuarat Menteri-Menteri Luar ASEAN di Jakarta dengan Thailand menjadi negara terakhir mengesahkan piagam ini. 


Ini bahaya besar… ini paling berbahaya… ini rancangan global dari kapal zionist yang ingin memunculkan SATU KERAJAAN DUNIA …. Bahaya! Ramai warga yang belum sedar.

Canada, Amerika dan Mexico sudah bersatu.

Eropah ada 27 buah negara. Satu Parlimen di Strassbourg. Satu perlembagaan. Dan satu mata wang.

China, Korea, Jepun akan bersatu.

Kini Asean?.... nagapa tak banyak perbincangan?... semua di buat dalam gelap….kenapa tidak bincang dalam parlimen? apa dia piagam ini ? apa isinya?... apa akan jadi kepada negara bangsa? ….

Ini strateji NEW WORLD ORDER - rancangan yang di rancangankan oleh Illuminati, Bilderberg Group…. Sila timbulkan pekara di parlimen… sila bincangkan sama sendiri… sila cari maklumat…. Sila baca … sila kaji… sebelum terlambat.


maklumat t.t

Majlis Industri Kimia ASEAN
Persekutuan Industri Tekstil ASEAN (AFTEX)
Majlis Industri Perabot ASEAN (AFIC)
Majlis Insurans ASEAN (AIC)
Persatuan Harta Intelektual ASEAN (ASEAN IPA)
Persatuan Lapangan Terbang Antarabangsa ASEAN (AAA)
Persekutuan Industri Besi & Keluli ASEAN
Kelab Farmaseutikal ASEAN
Persatuan Pelancongan ASEAN (ASEANTA)
Persekutuan Persatuan Ekonomi ASEAN (FAEA)
Persekutuan Majlis Penghantar Muatan ASEAN
Majlis Perniagaan AS-ASEAN
III. KUMPULAN PEMIKIR DAN INSTITUSI AKADEMIK

Rangkaian ASEAN-ISIS...
http://www.asean.org/archive/AC-Brunei.pdf


berbicaralah selayaknya


satu lagi cerita masuk polis sibuk nk tahan penghasut dalam negara kelab judi makin berleluasa khabarnya 12 kumpulan gangster sedang diburu pelacur masuk ikut pintu depan pegawai kastam ambil rasuah beratus ribu hinga terjadi pembunuhan orang mati tak makan orang mati bunuh diri akibat tekanan pejuang2 berani mati tapi tidak dinegara sendiri lebih baik bom putraya dari jadi pejuang ISIS dari jadi pejuang disyria lebih bagus lepaskan kemarahan pada umno kerana membuat orang jadi mabuk arak mabuk kuasa mabuk harta kerabat raja ada kes bunuh kapal terbang negara ditembak kotak hitam terlepas ketangan amareka hinga kini belum ada sebarang laporan tentang isi maklumat dalam kotak hitam mh17 mh370 cari juga tak jumpa2 kos sudah banyak diguna kemudian kerajaan akan cukai kita dgn GST utuk kaver semula kerugian yg melanda rakyat juga yg kena macam2 perkara berlaku manusia buang anak campak dalam longkang seludup senjata askar british masuk latihan bersama angkatan tentera tapi sulu belum kalah lanun masih banyak orang kena culik disemporna belum bebas mahkamah dgn tuduhan politik pembangkang jgn cakap tutup mulut jgn bising2 semua biar umno yg setelkan semua biar najib dan rosmah yg enjoy biar madey kutty bising2 diblog kemudian malaysianinsider siarkan tulisan madey kutty apa amin iskandar tgh buat adakah amin ajen madey kuty? aku tahan jgn bicara aku tahan jgn bising2 aku tahan semua jgn main tweter jgn main facebok nt salah cakap kena tangkap kita mana ada duit nak bayar jamin biar aje negara ni tergadai biar minyak kita habis biar tanah2 kita kering dek pokok sawit sapa yg nak ambik peduli biar petani kita susah ada sawah tapi hasil murah ada kebun getah tapi harga sentiasa rendah sedang ketua pekida perlis shadidan terus kaya dapat melancong keserata negara dgn hasil titik peluh petani yg dirompak2 subsidi tiada harga anak benih makin mahal harga baja juga naik petang2 duduk ditali air sampai kemalam mancing pulak ikan buat pekasam, bukan duduk2 saja bukan baring2 ditilam empok saja rakyat berusaha mencari lebih pendapatan untuk menampung kegagalan kerajaan dalam memantau harga barang supaya kekal boleh dimiliki oleh kaum massa.
kini sudah setengah abad kerajaan yg dikuasai oleh orang2 melayu yg berketurunan keling mendeliar ini terus menipu menghentam dada para petani menikam bukan dengan senjata hingga para alim ulama sibuk dgn tugas menjilat taik sultan seberapa banyak la taik yg dimakan oleh para tok empeti para menteri2 dan kaum massa yg tolol tidak memahami tadbir alam sejati. tuhankah sultan? rajakah raja2 itu? hingga sanggup mengabdi orang2 lapar supaya tunduk menyembah dan memperhambakan mereka demi kelansungan kuasa mereka tidakkah mereka malu pada ALLAH yg satu raja segala raja pemilik sekelian makhluk penakluk sekelian alam alam yg hanya sedkit sekali kalian ketahui.anggap saja kuasa sultan2 itu kuasa bani golongan kafir kerana kata nabi amanlah orang2 yg membebaskan para hamba dan jadilah seperti anak2 yg tidak mengenal antara sesama tapi bisa bermain pula bersama tidak menghamba tidak menganiaya antara sesama......................................................................
.......;....................................................

aku fahami bahawa aku harus berkata2 aku harus mencari jalan keluar dari kekusutan ini.

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog