Rabu, 09 Juli 2014

GST datang lagi..
Hari ini 10julai penerangan kerajaan tentang cukai GST yg akan mula dilaksanakan april 2015.. semua rakyat rasa seperti tertipu. sebelum PRU13 berbagai janji sudah dibuat tiada kenaikan itu tiada kenaikan ini. jadi sekarang sudah terbukti bahawa kerajaan UMNO selalu selalu memungkirinya. dari sejak 57tahun dulu umno yg pemimpin atasannya adalah melayu sudah menipu orang melayu dn rakyat.


buku audit sudah jadi belacan kerana kerajaan umno boros, setiap tahun umno boros dari pegawai bawah sampai pegawai atasan semua korup. terutama mahatir yg telah mencuri duit bankbumi 2.3billion. dan kini kita dikerah untuk tunduk pada gesaan perlaksanaan cukai yg makin menghimpit kehidupan rakyat jelata. tapi semua utk raja2 yg bagaikan patung bernyawa disembah oleh segolongan mufti2 dan para pelakon dlm parti umno dan PR.

bagi golongan yg terbiasa memakan hasil haram akan menyembah patung2 ini dihari2 tertentu. hingga patung2 yg tidak memberi manfaat kepada umat dimalaysia dipakaikan dgn segala emas perak dan batu perhiasan dgn kos istana yg mencecah berbillion ringgit.


GST adalah cukai yg membebankan rakyat...dimulai dgn 6% dan akan terus meningkat dari tahun ketahun..harga barangan akan lebih mahal berbanding sekarang. kononnya nk mencapai dunia maju tapi malaysia lah yg banyak ketinggalan dlm segala bidang... sukan muzik film perniagaan ekonomi agama dan politik yg kaku tidak berganjak kerana syaitan2 dalam umno menguasai kabinet dapur malaysia.

petronas rugi MAS rugi MRT pengusiran paksa..OKU anak yatim tiada hak memilih kehidupan dunianya sendiri semuanya dibonsaikan semuanya dikurung dlm kotak yg padat dgn masaalah2 hukum agama hukum sivil saman AES pembunuhan disana sini..dadah dan pendatang tanpa izin yg masuk dgn mudah lalu melacurkan diri utk sesuap nasi dan membayar kepada tangan2 gelap yg memakai uniform biru..putih..demi keselesaan hidup dimalaysia ini UMNO pasti akan hancur dari muka bumi malaysia.


GST akan membuatkan lebih ramai rakyat malaysia akan menderita kerana gaji murah... 3000 hingga 5000 masih dikelas warga miskin kota. dengan harga rumah yg makin meningkat ke jutaan ringgit..ohhh hanya pak arab yg bermazhab wahabi boleh beli rumah dimalaysia. ada mufti wahabi dari mekah yg cuba terus menipu orang2 umno supaya menghantar para jemaah ke tanah haram untk menunaikan haji demi ekonomi mereka...kalau tak ada jemaah rugi la tanahharam yg ada batu kaabah dan hajar aswad.

GST jgn kau datang lagi!!
nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog