Minggu, 26 Juni 2011

sajak yang dicurigai

aku menulis dalam diam bertatih tatih menyusun rasa melihat perwatakan manusia. angin datangnya seperti serigala tanpa mata merempuh tiang langit, bebas melibas gagah tak terkalahkan. aku liar murung dan lapar tenaga ku sedikit dan dengan sajak yang dicurigai aku dianggap celaka yang menghantui si jantan. oooooo pohon limau berduri yang tumbuh disini, oooo daun nipah dan tembakau asli aku masih punya resepi untuk melawan tanpa berdiri. nyawa dalam tangan tuhan allah; mata melihat syurga, api geram liar meliar berani tunjuk rasa: budi hidup secebis debu terbang melayang terbiar menaik. kawan dan taulan jujur menilai ramah berpesan. air lalu dalam jalur damai kita disitu berpandangan bukan bertutur kata; hati satu matlamat; jitu, bernafas tenang dan terang.

najib anak razak tolong jangan bicara soal moral!!
Anwar berkata Najib dan isterinya, Rosmah Mansor tidak layak bercakap tentang moral, walaupun ketua umum PKR itu tidak menjelaskan secara terperinci mengenainya.

Katanya, beliau telah dicabar untuk mendedahkan apa yang beliau tahu tentang Port Dickson.

Anwar merujuk kepada satu skandal yang didakwa berlaku pada pertengahan tahun 1980-an, ketika berucap dalam ceramah di Pokok Sena, Kedah malam tadi.


OH MAK AI UDAH POCAH TUNGGU MASO YO NAK TOBURAI.

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog