Selasa, 22 Februari 2011

ada dan tak ada


..................................................................................
mereka-mereka seperti Bob marley, Jimi Hendrix,
Iron Maiden, Megadeth,Dying fetus, Meor yusof, Nik bin jidan, Iwan Fals
banyak memberi pengajaran menerusi lagu-lagu mereka. Jika anda rasa kadang-kadang mereka
ini seperti melampau, kaji dulu "pengisiannya". Jangan dihukum terus. Akan tetapi, ingatlah, bagi sesuatu itu "masih ada batasnya...". petikan dari blog "entah"maka ada dan tak ada kami di arena musik malaysia adalah seperti sampah2 yang bertaburan di jalanan, ye memang aku bernada sedikit emosi bukan sebab apa-apa cuma kasihan melihat teman2 musisi yang lain yang sama-sama berjuang untuk mengisi perut dan memcari identiti dalam musik yang kami persembahkan..


hahaha nadanya seperti fynn jamal yang menguncang poket2 usahawan yang menguruskan persembahan pentas2 kecil supaya memberi imbuhan ala kadar untuk menampung belanja pengangkutan atau lebih senang difahami bayar duit minyak makan minum serta rokok..

Awwww...........hahaha keterlaluan kah kata2 saya disini?? ermmm korang pikir la sendiri mesej didalam lagu2 fynn jamal atau mana yang lebih penting!!!26febuary saya dijemput untuk memeriahkan acara sambutan konsert maher zain di stadium shah alam dan banyak lagi acara akan berlansung disana.

salam hormat jumpa disana..insyallah

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog