Minggu, 07 Agustus 2011

SULTAN SUDAH MATI

Bahkan dewasa ini tiada anak muda yang mahu menurut perintah serta larangan sultan atau Raja yang mengaku sebagai ketua negara. soalnya kenapa jadi begitu? disebutkan disini ketua ugama adalah Raja tapi apa fungsi meraka2 ini yang hanya berdiam diri semasa umat islam sedang bertempur dengan masaalah umat islam yang harubiru hilang punca dan hilang taring khalid al-walidnya dan dimana hilangnya sifat umar al-khattabnya.


Ternyata fungsi sultan dan raja2 ini hanya memakan duit cukai rakyat bawahan yang berugama islam dimalaya ini. sengaja saya menyebut Malaya disini kerana tanah ini belum merdeka lagi sejak 54 tahun dulu.


Kepada mereka2 yang bertanya mengapa saya selalu mencemuh institusi raja ini adalah kerana kalangan mereka inilah yang menjual negara dan ugamanya. kita lihat saja beberapa hari yang lalu ketika umat islam sibuk menunaikan ibadah puasa, negara digegarkan dengan isu MURTAD! dan dimana kaum kerabat raja2 ini? tidak adakah yang mahu ambil peduli pada umat islam yang semakin diambang kejatuhan ini? apakah mereka2 ini pekak atau tuli atau memang sengaja tidak mahu ambil peduli soal ugama dan permasaalahan bangsanya sendiri bahkan langsung tidak kedengran komentar dari intitusi jahanam ini.


(Engku Ibrahim telah mulai bersara (07.01.11) dan akan digantikan oleh Datuk Syed Danial Syed Ahmad, 66) lihat saja disini siapakah ganti ku ibrahim selalu penyimpan mohor besar raja2? syed DANIAL syed ahmad! bahkan kalian lihat sendiri pada namanya saja sudah melambangkan kristian apakah anak muda yang berugama islam dapat menerima kenyataan ini dengan mudah?


Bertapa hina dan mudahnya paderi2 kristian memperdaya umat islam dengan hanya menaburkan wang sogokan untuk menyara kehidupan mereka yang miskin dan memerlukan yang semakin terdesak oleh kerajaan yang korup ini, sehingga mereka sanggup meninggalkan ugama islam yang suci sejak dari awal dunia ini dijadikan begitu jugalah hinanya badan2 kebajikan seperti tabung zakat dan badan kebajikan masyarakat yang sudah diketahui mengaburi mata rakyat dengan program2 yang hanya mementingkan Glamor bila menghulurkan bantuan.RAJA ADIL RAJA DISEMBAH RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH. pepatah ini bukan asing bagi kita orang melayu, maka kalau sudah tiada sultan atau raja yang berani menegakkan ugama islam ditanah melayu ini SILA BUBARKAN SAJA INSTITUSI RAJA!! BIAR KAMI RAKYAT SENDIRI YANG MENGADILI.

MALULAH PADA ALLAH WAHAI RAJA2 MELAYU KERANA MASIH ADA ORANG MISKIN DINEGARA YANG KAYA INI SEDANGKAN KAMU DUDUK DI ISTANA MEGAH DENGAN PAKAIAN MEWAH.

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog