Minggu, 07 Agustus 2011

SULTAN SUDAH MATI

Bahkan dewasa ini tiada anak muda yang mahu menurut perintah serta larangan sultan atau Raja yang mengaku sebagai ketua negara. soalnya kenapa jadi begitu? disebutkan disini ketua ugama adalah Raja tapi apa fungsi meraka2 ini yang hanya berdiam diri semasa umat islam sedang bertempur dengan masaalah umat islam yang harubiru hilang punca dan hilang taring khalid al-walidnya dan dimana hilangnya sifat umar al-khattabnya.


Ternyata fungsi sultan dan raja2 ini hanya memakan duit cukai rakyat bawahan yang berugama islam dimalaya ini. sengaja saya menyebut Malaya disini kerana tanah ini belum merdeka lagi sejak 54 tahun dulu.


Kepada mereka2 yang bertanya mengapa saya selalu mencemuh institusi raja ini adalah kerana kalangan mereka inilah yang menjual negara dan ugamanya. kita lihat saja beberapa hari yang lalu ketika umat islam sibuk menunaikan ibadah puasa, negara digegarkan dengan isu MURTAD! dan dimana kaum kerabat raja2 ini? tidak adakah yang mahu ambil peduli pada umat islam yang semakin diambang kejatuhan ini? apakah mereka2 ini pekak atau tuli atau memang sengaja tidak mahu ambil peduli soal ugama dan permasaalahan bangsanya sendiri bahkan langsung tidak kedengran komentar dari intitusi jahanam ini.


(Engku Ibrahim telah mulai bersara (07.01.11) dan akan digantikan oleh Datuk Syed Danial Syed Ahmad, 66) lihat saja disini siapakah ganti ku ibrahim selalu penyimpan mohor besar raja2? syed DANIAL syed ahmad! bahkan kalian lihat sendiri pada namanya saja sudah melambangkan kristian apakah anak muda yang berugama islam dapat menerima kenyataan ini dengan mudah?


Bertapa hina dan mudahnya paderi2 kristian memperdaya umat islam dengan hanya menaburkan wang sogokan untuk menyara kehidupan mereka yang miskin dan memerlukan yang semakin terdesak oleh kerajaan yang korup ini, sehingga mereka sanggup meninggalkan ugama islam yang suci sejak dari awal dunia ini dijadikan begitu jugalah hinanya badan2 kebajikan seperti tabung zakat dan badan kebajikan masyarakat yang sudah diketahui mengaburi mata rakyat dengan program2 yang hanya mementingkan Glamor bila menghulurkan bantuan.RAJA ADIL RAJA DISEMBAH RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH. pepatah ini bukan asing bagi kita orang melayu, maka kalau sudah tiada sultan atau raja yang berani menegakkan ugama islam ditanah melayu ini SILA BUBARKAN SAJA INSTITUSI RAJA!! BIAR KAMI RAKYAT SENDIRI YANG MENGADILI.

MALULAH PADA ALLAH WAHAI RAJA2 MELAYU KERANA MASIH ADA ORANG MISKIN DINEGARA YANG KAYA INI SEDANGKAN KAMU DUDUK DI ISTANA MEGAH DENGAN PAKAIAN MEWAH.

11 komentar:

 1. best bro best..... gua dah lama tak pokonan ni,,,,, tapi apo nak di katyo,, mereko berkuaso....

  BalasHapus
 2. bukankah ada terdapat seorang nabi bernama danial? wajarkah nama seseorang digunakan untuk melambangkan agama yang dianuti?

  sebutan nik sama macam sebutan nick. adakah nik bukan beragama islam?

  BalasHapus
 3. satu pertanyaan yang sah, ketika British datang ke Malaya, raja yang diangkat untuk mentadbir adakah yang berkompromi dengan British atau bagaimana? kerna kita sedia maklum, pertelingkahan kuasa berlaku akibat dari perebutan sumber ekonomi, jadi yang diangkat British pada masa lalu, warisnya masih hidup di sini, adakah mereka yang diangkat kuasa hanya berkompromi dengan British itu susur galurnya pada hari ini?

  BalasHapus
 4. raja adalah golongan lanun bro samada yg dianugerahkan oleh britis atau yg melantik diri mereka sendiri.

  nabi muhammad tk pernah mau diangkat sebagai saidina/raja kerana dia faham siapa RAJA yg agung

  BalasHapus
 5. quran mengisahkan tentang daud tp sudah di putarbelit oleh golongan injil lalu bertukar menjadi danial. adakah kamu mau mempercayai injil yg sudah diputarbelitan atau quran yg suci?

  kamu lihat ejaan nya saja sudah lain nik dan nick..adakah sama? sebutannya sama tapi hurufnya berbeza

  andai saya mnyatakan bahawa saya bukan berugama islam adakah kamu akan menerima dengan hati yang terbuka? siapa yang lebih mengetahui ugamanya dari dirinya sendiri. (sir sirus-sir)

  BalasHapus
 6. siapa yang lebih mengetahui ugamanya dari dirinya sendiri. jadi adakah kamu mengetahui ugama syed DANIAL syed ahmad lebih dari dirinya sendiri?

  nik. walaupun hurufnya berbeza, sebutannya tetap sama. cuba terangkan saya dimana islamiknya nik. dimana islamiknya jidan.

  BalasHapus
 7. ha ini yang baik.. saya membicarakan tentang sultan yang tidak mengambil tahu dalam hal umat islam dinegara ini tetapi kamu membicarakan soal islamnya insan yang punya nama. adakah saya mengatan bahawa syed danial ini bukan islam?

  sila beri komen yg bersangkut dengan sultan yang zalim ini. adakah kamu melihat perbutan sultan dewasa ini mengarah kepada umat islam?

  saya tanya pula kamu dimana islamiknya
  jenanese? adakah kamu juga christ?

  BalasHapus
 8. syed danial ni bapak kamu ke? atau kamu adalah sebahagian dari golongan murtad ini? atau kamu memang tidak bersetuju dengan tajuk SULTAN SUDAH MATI DITANAH MELAYU INI

  BalasHapus
 9. saya amat bersetuju dengan artikel kamu.sejujurnya saya juga hairan dengan peranan mereka. saya juga terfikir apakah perbezaan mereka dengan kita. pada pendapat saya, entry kamu ini sangat bernas.

  cuma saya hairan bagaimana nama boleh melambangkan keislaman seseorang.

  BalasHapus
 10. islam bukan pada nama pemakainya dan islam itu juga cuma nama bagi ugama suci ini! jangan terpedaya.

  apabila kamu masuk kedalam islam carilah hakikat islam itu. yg pada hakikatnya mereka2 ini sudah dinaikkan darjat menjadi raja ketua negara dan ugama jadi kenapa mereka2 yang 13orang ini terlalu jahil dalam berkuasa hingga masih ada segelintir rakyat yang menderita hingga sanggup menukar ugama suci yg mereka anuti sejak lahir itu. pasti ada yang tidak kena, tidakkah mereka malu

  BalasHapus
 11. Sebab itulah fungsi monarki banyak dihapuskan di negara2 barat.Sistem feudal yang membeza-beza taraf sesama manusia.

  BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog