Selasa, 14 Juli 2009

MANEK URAI YG HAMPIR TERBURAI..

DAN AKHIRNYA KEPUTUSAN MEMIHAK KEPADA CALON PAS.. APAKAH SELEPAS INI AKAN ADA JAMBATAN EMAS DIBINA DIMANEK URAI?
ATAU PARA NELAYAN AKAN DAPAT MENJUAL IKAN2 MEREKA DGN HARGA YG TINGGI?
YANG NYATA PUAK KAPITALIS SUDAH ADA JARUM KHAYAL BUAT ORANG2 MANEK URAI..

selepas menaburkan segala janji2 air liur gerombolan umno/bn telah berjaya merapatkan jurang kuasa diantara umno dan pas dimanek urai..sogokan berbentuk duit dan hadiah kain pelikat rupanya telah mengaburi sedikit sebanyak golongan tua dia manek urai siang tadi..pada pandangan aku inilah rasuah semasa pilihanraya..dan dalam beberapa hari nanti apakah nama manek urai akan berkumandang dilayar-layar T.V..sudah pasti manek urai akan jadi seperti sediakala..
jambatan akan digunapakai bersama,sekolah juga pusat kesihatan akan berjalan seperti biasa dan perubahan masih dinanti,pembangunan sedikit sepi kerana gerombolan BN terkucil dalam pilihan rakyat tapi tidak semua rakyat disana memilih PAS..apakah mereka juga wajib menerima hukuman atas kekalahan ini?

bagaimana pula dengan gerombolan pakatan apakah yg akan dilakukan demi pembangunan rakyat manek urai..apakah akan ada pilih kasih antara penyokong PAS dan gerombolan BN?
sialan apakah yg aku bicarakan ini..apakah aku yg sial tidak mengerti soal pertembungan kuasa politik?

dan sebenarnyalah kata yuna..bahawa tiada jurang pemisah antara para penduduk manek urai sesungguhnya semua ISLAM..dan harapanku tidak ada jurang pembangunan antara gerombolan PAS mahupun UMNO.

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog