Senin, 15 Februari 2010

mahu mula dari mana?

tak tau apa aku nak tulis kali ni, kalau takat hal politik ni dah jenuh aku baca dan macam2 persepsi dari blog yang berbagai-bagainya lagi, kalau takat nak merapu nak soalkan pasal bom c4 dah banyak juga kata2 liar dan sumbang yang betul tak betul semua masuk menerjah dalam pala hotak kita..banyak sangak spekulasi yang tak jelas gambaran tak montok macam pak belalang jampi dalam gelok hikmat..

yang jelas altantuya dah mati kena bom, yang jelas teoh mati kena siksa, yang jelas rakyat kena tipu banyak. kalau boleh skarang juga kita haramkan utusan malaysia, surat khabar yang satu ni yang dah lama bertapak dibumi malaysia ni yang dah banyak buat rosak otak orang orang kampung ni juga. bukan utusan yang dulu tapi utusan yang jaman sekarang ini.

ini bukan sungai pahang yang tak pandai menipu. yang airnya bertukar kaler lumpur waktu hujan lebat yang kaler airnya seakan akan boleh kita minum macam air teh. utusan ni meloya betul kalau air sungai pahang yang berkaler lumpur tu boleh lagi diminum tapi utusan ini kalau dibaca boleh muntah sebab meloya betul cerita2 nya...zulkipli nodin pun banyak juga buat taik pada penyokong pkr sama macam Metro dan utusan meloya, ditemuramah Tv3 stesen grombolan cerita keburukan pkr katanya hormat dengan anuar tapi dibongkar kejahilan dAp. macam gampang............ishhh mana bulan tak timbul-timbul..mana lagu tak muncul-muncul..

5 komentar:

 1. bermula dengan Utusan biar sampai ke ujung jalan,
  lepas tu gostan.
  Minta pkr tunjukkan jalan
  rupanya, sama saja dgn syaitan,
  (Amenu,MCA,MiC & Gerakan)

  semak samun dikatakan terang
  yang bujur di halang
  yang lurus dilentang
  mau kemana lagi, haah!
  nikbinjidan....?

  dimimik wajahmu itu terlukis seorang Insan
  ada suara merdu
  dgn jari jemari memetik gitar meruntun kalbu
  Yah! itu satu anugerah yg bukan palsu.

  dari Tuhan kamu untuk kamu...

  BalasHapus
 2. ye la aboh pp...keh tgoh cuba la ni memetik gitar dgn suara separuh koman keh ni

  :D

  BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog