Sabtu, 26 Desember 2009

sumbang rOck The wOrld

aku ke RTWorld tengahari tadi dengan nan dan meor, nan bawak anak dia bantu angkat barang maklumlah semua dah otai tulang dah reput kena la pakai kadam kecuali aku yang masih boleh pikul amp laney lagak badang. Sampai je tempat parking kedengaran bunyi macam dunia nak kiamat, sebuuu je ada rupa kahlua import dari mexico tapi kahlua ni tak lah hensem sgt dia rasa kopi, manis dan lazat, yang masaalahnya sekarang ni bunyi yang aku dengar tu tak lazat macam kahlua.


haihhh..


Zul.. fadli..diva dilla sara pun ada, jual tiket efek rumah kaca jual buku jual keranda, jual majalah perak darul katun dan beberapa helai tshirt yang muda mudi suka pakai.


aku tengokkan je lagak anak2 muda layan musik, pecahhhh.......
sama macam aku masa dulu dulu kala waktu umur belasan tahun.


parahhh yeop, 3 stage nye tu, memang organiser macam dah tak de negeri lain lagi nak buat rock the world. hancur hancur...lingkup yeop bior nye lingkup..kalau aku jadi organiser, aku akan buat kat JB satu sebab rakyat selalu dahagakan musik disana, penang satu dan kay el satu ha kan bagus...apa tak bagus ke cadangan aku tu. satu hari ada tiga negeri buat konsert rock de world, tak bagus ke?


jadah..korang faham apa aku cakap



tinjau punya tinjau kitorang jumpa bost TM yang ada awek gebu putih ntah cina ke melayu tak pasti boleh la dikatakan 1malaysia sebab semua cantik cantik tapi kurang senyumnya mungkin sebab bahang panas yang menyerap sampai kepakaian dalam mereka yang lembab dibasahi peluh.


nan tercari cari organiser yang menguruskan pengamen, meor dah naik gila..bini ku oh biniku yeop sabor yeop kata aku....setelah diluku oleh nan lima kali organiser yang macam aw aw tu baru comfirmkan tempat kitorang bebusking, dan dan tu juga mamat tu nak bayor tapi meor kata bior le keme keme ni mengamen dulu dah siap mengamen boleh la bayorr.


mamat tu biol skejap..terus tanya nama aku, aku kata nak buat apa tanya nama, aku angkat tangan je dia terus buat gaya nak tepis padahal aku nak tanggal cermin mata je. dah biol kena luku dengan nan jadi senget otak dia. terus dia tak tanya nama dah hehe bongok.....


bebusking lah keh nan dengan meor, ada la sorang admire yang suka tengok keh mengamen di CM join skali.
ali..suara dia dah macam ramli sirap rose tapi lagi bangus dari ramli atau hatan atau stewart welding rod hehe..kira dia paling banyok menyanyi hehe, keh dengan meor pun dapat la relaks cuma kena jadi sesionist la dan sorang lagi kawan ali yang jadi gitaris malu malu dan lambat panas tu hahaha.


hujan lebat tiba tiba..... tiga tiga stage tak keluar suara, band band tak boleh form takut kena karen atau kena petir semua anak anak bersorak mencari tempat untuk berteduh. muda mudi bertumpu pada bost pengamen, maka terjadilah pertandingan bost sapa yang paling meriah. ahh mesti la bost kitorang yang paling meriah sebab ada musik dan boleh nyanyi dalam hujan lebat, diorang ramai ramai nyanyi sama sama hehe ada untung juga hujan dan gitar kapok kan.




lepas tu kan aku nampak hanh...farhana.......................dia bagi tanda peace. aku senyum je. ada mamat gemok jalan sebelah dia. aku rasa nak lipat lipat je mamat tu hehe






rOck tHe World acara tahunan yang tahun depan aku harap lagi best la perjalan acaranya...


7 komentar:

  1. mamat gemuk jalan sebelah haan26 Desember 2009 08.19

    bro,

    mamat gemuk?

    BalasHapus
  2. haha..lawok deme nih...

    ktm pun bagus haa...ada ternampak gambo deme n meor dlm kosmo

    BalasHapus
  3. Busking time hujan lebat gila.Time lagu M.Nasir.Hujan pasti akan berhenti!!!

    BalasHapus
  4. peh..tahun depan gua datang tengok kalau bro ada main dekat itu main stage..stedi la bro..

    BalasHapus
  5. ahh lu pun sama. mentang2 la ada gitar kapok ngan sunglasses lu tu x pandang x dah gua. hahaha! weh, kecik hati kawan tu lu pggl2 dia gemuk.

    BalasHapus
  6. ben..bagus bagus :

    fadli pun bagus bagus

    mael tahun depan pun bagus bagus

    hanh kecik kecik bagus juga

    mamat gemuk jalan sebelah hanh...buat dek je la heheheeeeeeeeeeeee

    BalasHapus
  7. RoK setedi bro..ahak..ahakk

    BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog