Senin, 07 Desember 2009

ini sebahagian lagi kisah

GRO siam ada mykad ooo........ aku dapat berita ni dari sorang member masa minum kat annex semalam. Member aku ni bagitau lagi minah siam ni telah menggunakan kewarga negaraan indonesia ketika memohon mendapat mykad. Suaminya seorang angota rela telah bersama pihak yang tidak bertanggungjawab termasuk orang dalam pendaftaran negara telah meluluskan permohonan itu. Siapa orang jabatan pendaftaran negara tu aku tak berani nak cakap sebab ramai kan cuma diminta pihak yang terbabit mengambil tindakan.


Dengan menggunakan nama Aminah bt kadir yang sekarang ini menetap disimpang Mimaland gombak dan mempunyai sebuah kedai menjual nasi lemak warung kopi ini sebenarnya adalah seorang warganegara siam yang ditahan dalam operasi pelacuran disekitar ibu kota beberapa tahun lalu dan telah dikahwini oleh seorang angota rela yang sama-sama menjalankan operasi tersebut.

sembang kedai kopi melaporkan...

5 komentar:

 1. cerita mcm ni dah selalu kedengaran..rasanya org kita la yang tolol kot. diaorg ni cuma nak dpt taraf warga je kawin dgn org tempatan. fren of fren of my mcm ni la dalam jais buat rush jatuh hati dgn minah in, kahwin, dapat taraf rakyat kemudian kena tinggal. tertonggeng dan separuh gila pasal minah tu bwk lari anak sekali. padahal diaorg ni kat neg asal dah berlaki da beranak pinak dah. we never learn from others mistake and kept repeated the history..huh

  BalasHapus
 2. ahak..ahak..ahak..ada lagi AMINAH...aritu dah kena letup satu..ahak..ahakk

  BalasHapus
 3. boleh jadi apa sajaaaaaaaaaa

  aminahh yang tu laaaaaaaa hahahaaaaaaa

  BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog