Minggu, 26 Juli 2009

syaitan dan iblis bertempur..

suatu hari aku sudah mengutuk kepada para politikus itu BABI...h1n1 adalah virus dari babi tapi bukan itu yg paling bahaya dalam sesebuah negara kerana yg paling bahaya adalah politik.kuasa politik ni kalau nk diterjemahkan memang tak habis.orang2 yg mahukan kuasa politik sesungguhnya hanya mementingkan dri sendiri,, menguasai pemikiran rakyat supaya mengikut segala kata2 mereka.
dimana2 sahaja terjadi kuasa politik,bahkan dalam ugama juga,sampaikan ada orang2 besar yg faham dan belajar agama ini mahukan kuasa spt datuk,dr,tan,seri,yb..ini adalah sebahagian tanda kuasa bagi ahli politik.

10gos perarakan atau demontrasi GMI akan menjadi satu titik sejarah jika pemansuhan itu dapat ditunaikan...tapi bagi sesetengah pihak yg belum mengerti bahawa I.S.A ini adalah satu bentuk tahanan tampa bicara yg menjadi tonggak kekuatan sesebuah parti politik..maka ada yg sanggup mempetahankan perkara terkutuk ini..bukankh mereka sudah membaca dan mendengar kisah tahanan I.S.A ini diperlakukan dgn kejam..??

antara pro I.S.A dan anti I.S.A ini kebanyakannya orang melayu dan sebahagiannya kaum cina dan india yg menjadi rakyat malaysia yg berbilang bangsa..

ada yg setuju dgn pembubarannya tapi ada juga yg tidak setuju..maka pihak syaitan dan iblis mula bertembung..malaikat jadi pemerhati tuhan jadi pengadil yg amat adil dan saksama tapi mengapa belum datang kiamat pada hari itu nt?biar mereka tidak dalam sedar telah dimatikan semuanya?mengapa?

mereka semua manusia bolehkah kita katakan mereka ini babi,hanjing,haramjadah,atau sebagainya dan sekehendak lidah mengucap kata2 kesat yg tak perlu ada dan keluar dari seseorang yg bernama manusia?? tapi memang sesungguhnya menusia itu lupa pada pencipta yg agung..boleh dikatakan juga tuhan setuju dgn kata2 kesat itu,bahwa tuhan memang mengajarkan kita kata2 itu.. agar protes pada manusia itu sendri menjadi lebih terang..memperlihatkan bahawa DIAlah yg mahukan begitu biar semua kita berantakan mencari yg salah dan yg benar..

sedangkan dalam persidangan antara ahli2 politik diparlimen sendri mereka sesama mereka melemparkan kata2 kesat,menunjukkan isyarat2 lucah dengan tangan dan anggota badan...ye sudah nyata bahawa orang politik ini memang kejam dan tidak memperdulikan lagi maruah dri mereka sendri.yg mereka pentingkan hanya kuasa dan harta yg mereka dapat dari menjadi ahli politik.IBLIS DAN SYAITAN BERTARUNG..MALAIKAT JADI PEMERHATI DAN TUHAN SEBAGAI APA YE??

5 komentar:

 1. salam brader..
  aku nak beli cd kau..kasi tau gi mana caranya..
  contact aku- hensemboncet@gmail.com

  sekian terima kasih

  BalasHapus
 2. ..tok dalang..
  salah ke..? isk isk

  BalasHapus
 3. Nik Ni aku Lee...

  oi..bagus punya Post kau ni...dah hantar artikel ke Suara Keadilan? kalau belum tak pe...Pekan Frinjan 5.0 aku nak pinjam gitar kau untuk bersajak.......okeh...

  ni laman blog aku jangan lupa untuk link kat laman blog kau ni okeh...chow

  http://www.pejuangpro-demokrasi.blogspot.com/

  Kalau kau Link kan kat laman blog kau neh...
  NANTI ARJUNA BOLEH BACA KEH...KEH...KEH

  BalasHapus
 4. WLKOMSALAM SAUDARA HENSENBONCET.. ni gua kasi lagi skali no phon gua 0196342559 call gua atau anta je msg klu nk dptkan album baru tu..javidnamah

  aku..memang macam tok dalang tapi sbgai apa dia disitu..

  lee haha nk ko tolong linkkn kt situ..tq

  BalasHapus
 5. brader nik, leh tolong kasi tau kord hari2 perang ngan garisan abstrak tak? nak buat prektis maen gitar..hehe

  BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog