Jumat, 17 Juli 2009

MUSIK DAN KHAYALAN.

HIDUP PERLU TERUS HINGA SAMPAI SATU TITIK PENAMAT


semua jalan-jalan gelap aku terjah... hari minggu pergi tengok life band tak main la yg pakai2 karaoke ni..FTG..cromok,silkhanas caburator dung pilgrim adalah sebahagian dari band2 yg meletop pada masa tu ....death metal ...grind.. punk..pakaian tak ingat baju gambo antu saja..subang..rambut panjang rantai emas bergaduh..maen................pogo..

tapi masih ingat tuhan.. sbb aku bukan atheis..

kerja..kerja..kerja..dalam kepala ingat musik banyak ..tapi apa boleh buat jari ada 3 je..akhirnya hidup ini dibawa oleh DIA mengalami berbagai2 peristiwa..(aku juga punya hati dan perasaan seperti kamu semua)naluri ku berperang dgn yg kasar dan lembut..air dan api

masuk lokap kerana begaduh dengan senjata dan didenda..bawak lari ubat turun naik.... yg sedih kawan2 aku banyak yg mati stone..kawan2 yg sama sama berenang menyeberangi sungai pahang itu..yg kepala degil batu tak ingat punya....sbb apa ??sbb tuhan mahukan begitu,,ada yg mati kena bungkus terus dalam plastik hitam masuk lubang kubur....negeri .. masuk penjara kerana kes cibai ada tiga peket ganja..sial..........nasib baik tak masuk pusat serenti..

jadi mat rempit.. haha ni aku nk bagitau..pengalaman jd mat moto ni paling menarik bila kita bawak anak dara orang jalan2 dn.....maen.. lesen motor kreta lori tak pernah ada..sampai sekarang pun..saman... pegi jalan la bukan ada soalan kt akhirat nt lu bayar saman ke tak? hahahaa aku penuh memanjang masa tu..sesekali pegi jaming ngan member2 tapi tak penah kekal sbb..aku sungguh2 tapi yg lain macam...ahhh kerja saja dgn majikan tak payah jadi orang seni.. begitulah lebih kurang ayat yg bisa digambarkan..
yang sebenarnya aku memang tak kekal kerja bawah arahan ni...

aku mahu bebas sebebasnya hidup dalam dunia ni..menghayalkan semua makluk berkasih sayang..malaikat..jin manusia tanah air logam pohon2 bulan ..burung-burung dan semua yg hidup..gelas sudah kosong tuangkan lagi arak itu untuk membasahi tekak ku yg kehausan..
tahun demi tahun ..hujan panas silih berganti..pembangunan terus juga berlangsung dalam cuaca yg tidak menentu.. musik masih jalan terus..nada2 bergetar dalam tubuh ...sesekali gitar jadi teman..kadang2 kami amat rapat sekali dan ada masanya lansung tidak bertemu dalam jangkawaktu yg lama

semua mengejar dan dikejar..aku buat tak kisah je....

ahh akhirnya hati ku berkata..tak bole jadi begini aku kena buat pilihan yg tepat..aku kena buat pembedahan juga..ini keputusan muktamad!

bersambung......

3 komentar:

 1. best hayat lu bro..
  penuh ngan warna-warni..

  BalasHapus
 2. umar al khattab pernah tanam anak hidup2 sebelum masuk islam dan jadi pembela agama hebat kemudiannya

  BalasHapus
 3. islam tu apa..??masa tu aku langsung tk amik tau apa itu ugama..aku buat apa yg bapak aku ajar jer..nk salahkn bpak aku pun tk boleh sbb dia dh ajar tapi aku yg tak tnya lebih lanjut apa itu ugama dan agama..

  hingalah aku bertemu dgn saudara meor..jadi smua sudah terbukak

  dan trimakasih juga pada wak jono kerana menjadi saksi pernikahan antara aku dan islam itu.

  BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog