Kamis, 30 Juli 2009

AKU MUSIK DAN KHAYALAN

aku habiskan masa berbulan bulan kt kampung praktis sendri2 pakai buku2 yg ada sambil tu mula buat lagu sendri tulis lirik sendri2 hanya record pakai walkman yg aku bawak kehulu kehilir dengar lagu2 lama dan baru..rasa macam tak betul aku ejas skit demi sedikit,bila dah puas hati aku simpan dlm satu kaset yg khas untuk lagu2 aku je..tapi bahana fit ni masih ada lg sbb kengkawan masih ramai yg layan kepala,klu aku tk kluar diorang dtg rumah tapi rasa bosan dan muak dgn benda haram tu pun bnyak jugk kt dlm kepala sampai bila nk gini,olah aku..akhirnya keputusan aku buat lari dok jauh dari kawan2 yg ketagih...

dgn duit hasil tolong abah aku menoreh dan termasuk duit tonjol getah sekerap ada dlm 200 ringgit aku packing barang2 dan berhijrah ke johor rumah abang besar aku disegamat,aku nekad tk mau hisap fit lagi,aku bgtau kt mak abah nk berehat tukar angin.skali lagi aku menyusahkn kedua orang tua aku sbb mintak hantar aku kestesen kereta api,bukan tak de kawan yg bole hantar tapi aku tak nak sorang pun tau aku pg mana.naik keretaapi dari kuala krau,tambang masa tu baru 9 ringgit klu tk silap skarang tak tau la.

dalam keretaapi aku dok layan gitar lagi,lepas satu stesen satu stesen akhirnya aku sampai disegamat,sampai sana abang aku dh tgu..dgn seorang kawan yg dia cadang kan supaya aku duk dgn mamat ni,jd aku pun dibawa ke rumah mamat ni,man namanya..dan abang aku kata petang ni ada game main bola dgn puak kilang dia lwn felda apa tah namanya aku pun dah lupa.sory sbb skali je aku pg felda tu.tapi malang nya si man ni pulak kaki stim jugk tp cuma ganja la..aku ditinggalkan skejap kt ruman si man sbb abang aku masih dlm tugasnya mmandu backhoe jd aku pun sama2 la layan si man.dua2 tegolek..

petang pulak abang aku dtg ajak main bola,aku yg dah biasa main bola kt kampung tk de masaalah tapi kitorang kalah 12/0 banyak tu siot..apa bole buat budak2 kilang smua ayam2 main bola setaun skali tu la jadinya..tapi tak pe aku happy sbb dpt bantu geng kilang papan ni melengkapkn pemain..hehehe

abang aku ni pulak mata kasyaf,dia bole tau aku hisap ganja dgn man terus habis game dia bawak aku balik rumah dia,mak ai punya la jauh kedalam hutan berhampiran kebun getah rumah,katanya ''ha klu nk berehat sinilah tempatnya''aku diam aje,, akak ipar ngan anak buah aku yg 4 orang ni dok terkebil kebil tgok aku,dan bermulalah kehidupan baru aku jauh dari kawan2 yg aku kenali selama ni..

malam sampai ke puncak.. suasana sejuk dan hening umpama menyambut mayat hidup datang bertamu..tubuh ku gian dan kakiku kejang..aku ambil tidak peduli..aku nyalakan rokok dan kusedut dalam2 biar sampai ketulang biar mabuk oleh candu biar kosong fikiranku biar mati saja aku malam itu mahunya.

to be continued............

7 komentar:

  1. Aku nyalakan rokok dan kusedut dalam2 biar sampai ketulang biar mabuk oleh candu biar kosong fikiranku biar mati saja aku malam itu mahunya._nik jidan

    jasadbeku_yup,nik!kosongkan fikiran dari keserabutan dunia.

    BalasHapus
  2. penuh ngan pengisian hidup lu bro..arap lu dapat lawan itu rasa..gua sokong lu!

    BalasHapus
  3. tonjol sekerap!
    hahaha

    BalasHapus
  4. salam.
    firstly, thanks sebab join blog gua.
    secondly,lu mantol lg ke skrg? HA! :)

    BalasHapus
  5. ku2............gua dah tk amik fit la bro..skrg relaks bnyak blajar cara mngenal diri dan roh.....
    ini cerita untuk buat pedoman pada sapa2 yg terlibat dlm dunia chasing of the dragon..lama dh bnda ni..

    BalasHapus
  6. stim dan lalok dalam dunia roh lagi power brader hahaha! Bole nampak apa yang tak boleh nampak!

    BalasHapus
  7. Lu jangan tak sambung pulak...!!

    BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog