Kamis, 06 Agustus 2009

BELANSUNGKAWA ...W.SRENDRA(1935-2009)

PENYAIR DAN SASTRAWAN INDONESIA TELAH PERGI MENINGALKAN RATUSAN RIBU PENGGEMAR PUISI2 DAN SAJAK2 BELIAU

KESADARAN ADALAH BUMI..KEBERANIAN MENJADI CAKRAWALA DAN PERJUANGAN ADALAH PERLAKSANAAN KATA2
KEBERANIAN MENJADI MATAHARI MENJADI MATAHARI MENJADI MATAHARI
DAN KESADARAN MENJADI CAKRAWALA MENJADI CAKRAWALA MENJADI CAKRAWALA
DAN PERJUANGAN ADALAH PERLAKSANAAN KATA2 ADALAH PERLAKSANAAN KATA2...

DAN PERJUANGAN ADALAH PERLAKSANAAN KATA2


SELAMAT TERBANG MERAK INDONESIA........

AL-FATIHAH.

16 komentar:

  1. moga selamat kembali..

    BalasHapus
  2. Bro. Lu nak perform ka? Bagi no fon ko

    BalasHapus
  3. aiseh.... mana posting semalam bro?

    BalasHapus
  4. bukti dah didelete oleh rahmad jd tk guna lgi posting tu..sory...

    BalasHapus
  5. Najib

    How about your 1Malaysia slogan? It seem Utusan newspaper is no understand in line with your slogan? What say you?

    Cakap Tak Serupa Bikin

    BalasHapus
  6. If you can put up with 30 years of corruption, inefficiency and racism under BN, I can put up with the same from Pakatan for 10 years!

    BalasHapus
  7. UMNO is greed. UMNO is deceit. UMNO is dishonor. You Muhyiddin, you Najib, you Toyo, you Mahathir……….and so many other UMNO gangs have brought dishonor to UMNO and shame to us malays. You dare call Anwar a traitor. Then call me one to.

    BalasHapus
  8. Bodoh punya melayu babi……….

    Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

    Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

    Get out from Sabah and Sarawak la!

    Bodoh melayu babi!

    BalasHapus
  9. Better still for all UMNO assemblymen to resign, then we have by-elections in all their constituencies to elect the PR assemblymen.

    BalasHapus
  10. Hi salam Bro,,, hebat persembahan anda tadi di kg SOLOMAK GHOMBAU,,,,,,,,,,,,,,

    BalasHapus
  11. thank you 4 all your koment guy........''

    BalasHapus
  12. maaf, mencelah..

    kalau tak silap saya, komen2 yang mengutuk si penulis di sini dihantar oleh orang yang sama, berdasarkan tarikh dan masa yang hampir serentak, cuma dia guna banyak 'watak', barangkali orang ini aktif 'berlakon' atau barangkali, dia punya banyak 'khadam' yang bekerja 'free' untuknya..

    :)

    btw, menghukum orang lain atas kesilapan orang lain adalah tidak adil, pun saya percaya pada satu perkara- berbeza fahaman politik atau idealogi tak bermakna kita harus saling bermusuh. bukan begitu?..

    salam hormat.

    BalasHapus
  13. puak2 tu akan mengcopypastekan komennya ke semua blog, apabila nampak akan ia buat taktau je..

    ceh Nik! aku dengar keta ko meluncur tanpa minyak sampai ke hentian serdang..kihkihkih! brader Pyan sama lu sudah gogar kg.solomak!

    BalasHapus
  14. tu la gua rasa pun orang yg sama la yg koment tu..dia kta gua puak ameno tarak guna punya kaki..........

    ya meluncur macam tau2 je smpai hentian serdang hahahaaaaaaaaaaaa pyannnnnnnnnnnn lu siap..

    BalasHapus

nik jidan

nik jidan
1

kudrat

rasa

Pengikut

Arsip Blog